Βρείτε μας στη Διεύθυνση:

Καραολή και Δημητρίου 1, Τ.Κ. 546 30

Καλέστε μας τώρα 2310 556 536

sylpsychothess@gmail.com

Τσόρμπα Χρύσα: 6978 103066
Ζκούβα Ευδοξία: 6945 232493

Σεβασμος και Εκτιμηση
Καταλληλο Κοινωνικο Πλαισιο
Ελευθερια και Ισοτητα
Σωστη Αντιμετωπιση

Ο Σύλλογος Φίλων του Ψ.Ν.Θ ιδρύθηκε το 1981

Σκοποί του είναι να παράγει θετικά τα θέματα Ψυχικής Υγείας στο κοινοτικό πλαίσιο. Να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε θέματα Ψυχικής Υγείας και να καταπολεμήσει την προκατάληψη. Να συμβάλλει στην πρόληψη των ψυχικών διαταραχών μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης, της σωστής καθοδήγησης και αντιμετώπισης. Να συμβάλλει στην ομαλή κοινωνική επανένταξη και αποϊδρυματικοποίηση των ψυχικά διαταραγμένων ατόμων. Να υποστηρίξει ηθικά τα ψυχικά διαταραγμένα άτομα και τα μέλη των οικογενειών τους, ιδιαίτερα τα παιδιά. Να εκπαιδεύσει εθελοντές στον τομέα της Ψυχικής Υγείας. Να συμβάλλει στην εφαρμογή του θεσμού "Αγωγή Ψυχικής Υγείας" στα σχολεία.

Καταπολέμηση Προκατάληψης 100%
Πρόληψη Διαταραχών 100%
Ομαλή Κοινωνική Επανένταξη 100%
Εκπαίδευση Εθελοντών 100%

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝ-ΙΣΧΥΩ

Η προσφορά των μελών του Συλλόγου είναι εθελοντική και αφιλοκερδής. Βοηθάτε με το να γραφτείτε ως τακτικά μέλη. Γίνετε αντεπιστέλλοντα μέλη, αν βρίσκεσθε εκτός Θεσσαλονίκης. Γίνετε συνδρομητές. Συνεργαστείτε μαζί μας με όποιο δυνατό ηθικό ή υλικό τρόπο για την επίτευξη των παραπάνω στόχων. Γίνετε απλώς φίλοι μας και επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο του συλλόγου 2310-556536 ή στο e-mail: sylpsychothess@gmail.com

Δραστηριότητες

Η ως τώρα προσφορά του συλλόγου μας συνοψίζεται στα εξής: Επισκέψεις σε διαμερίσματα πρώην νοσηλευομένων ατόμων και ψυχαγωγικές έξοδοι μαζί τους. Εκδρομές και ψυχαγωγικές συναντήσεις με νοσηλευόμενα στο Ψ.Ν.Θ., άτομα. Μεσολάβηση για την επίλυση πρακτικών προβλημάτων των πρώην νοσηλευομένων (εξεύρεση εργασίας, συμμετοχή σε προγράμματα μερικής απασχόλησης, άθλησης, κτλ). Ηθική συμπαράσταση και συντροφιά. Προσφορά οικονομικής βοήθειας σε ειδικές περιπτώσεις. Διοργάνωση διαλέξεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των ψυχικών διαταραχών. Διοργάνωση εκδηλώσεων για την εξασφάλιση οικονομικών πόρων.

Ενισχύστε μας

Όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή, ανεξάρτητα από την κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση. Γίνετε οικονομικοί αρωγοί και ενισχύστε τον αγώνα για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο και πιο φιλικό απέναντι στη διαφορά. ***** ΤΡΑΠΕΖΑ: ΕΘΝΙΚΗ IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR9401102230000022329601680 SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC): ETHNGRAA ***** Στην κατάθεση φροντίστε να φαίνονται τα στοιχεία του καταθέτη και τηλεφωνήστε στην ταμία Κα Ματσκαλίδου Σοφία τηλ. 6971 702912 ή στη συνδιαχειρίστρια Κα Τσόρμπα Χρύσα τηλ. 6978 103066 προκειμένου να σας στείλουμε την προβλεπόμενη από το νόμο απόδειξη.

Πρόσκληση - Πρόκληση

Με την καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων ας αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στην ψυχική διαταραχή. Ας διαμορφώσουμε ένα κοινωνικό πλαίσιο κατάλληλο να δεχθεί το ψυχικά διαταραγμένο άτομο και να το βοηθήσει αποτελεσματικά στην προσπάθειά του να επανενταχθεί.

Κοινωνική Προκατάληψη

Ας αποβάλλουμε την κοινωνική προκατάληψη, την απόρριψη, το στίγμα και την τάση για άμεσο εγκλεισμό του ψυχικά διαταραγμένου σε ίδρυμα κι ας εργαστούμε για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο και πιο φιλικό απέναντι στη διαφορά.

Ενεργοποιήσου Άμεσα

Ανήκεις σε κάποιον σύλλογο (φοιτητικό, πολιτιστικό, γονέων, κτλ);
Καλέστε μας να σας ενημερώσουμε για τις υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των ψυχικών διαταραχών.

 • Αν θέλεις να γίνεις εθελοντής στο χώρο της Ψυχικής Υγείας, έλα κοντά μας. Θα βρεις ενημέρωση, γνώση και θα αποκομίσεις δύναμη για δημιουργία και προσφορά.
 • Έχεις κάποιο συγγενή, γνωστό, φίλο, με ψυχική διαταραχή;
  Τηλεφώνησέ μας ή έλα κοντά μας για να πάρεις σωστή καθοδήγηση και να βοηθήσεις, να συμπαρασταθείς στο συνάνθρωπό σου.

 • ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  Το ψυχικά διαταραγμένο άτομο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με οίκτο ή απόρριψη, αλλά με σεβασμό και εκτίμηση. Δεν ζητά τη φιλανθρωπία αλλά τον Ανθρωπισμό. Αποζητά την αγάπη, τη φιλία, την αποδοχή, την ελευθερία, το ενδιαφέρον, την ασφάλεια, την ισότητα.

  37 χρόνια εμπειρίας σε θέματα Ψυχικής Υγείας

  Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε στην ομαλή κοινωνική επανένταξη των ψυχικά διαταραγμένων ατόμων.